חיפוש

האם ניתן לתבוע מעסיק על נזק נפשי שנגרם במקום העבודה?

נזק נפשי שנגרם במקום העבודה עלול להיות חוויה מאד לא פשוטה ובמקרים מסוימים קשה מאד. לנזק נפשי במקום העבודה יכולות להיות השלכות רבות, בהתאם לחומרת האירוע. במצבים מסוימים הנפגע יכול להגיע למצב בו הוא מפסיק לעבוד והפרנסה שלו נפגעת מאד ויכול להיות שגם התפקוד הכללי יפגם. כך שהשלכות של נזק נפשי הן רגשיות ונפשיות לצד כלכליות ופיננסיות. חשוב לדעת שבישראל ניתן לתבוע מעסיק על נזק נפשי שנגרם במקום העבודה, אך ישנם מספר גורמים שיש לקחת בחשבון. במאמר זה נפרט על העקרונות החשובים ביותר במצב של נזק נפשי הנגרם במקום העבודה.

 

הוכחת קשר סיבתי

כדי לתבוע מעסיק על נזק נפשי שנגרם במקום העבודה יש להוכיח כי הנזק הנפשי שנגרם הוא כתוצאה ישירה מהתנהלות במקום העבודה. זה יכול להיות קשור להטרדה, התנכלות, לחץ עבודה מוגזם, או תנאי עבודה לא הולמים.

הוכחת קשר סיבתי

ראיות רפואיות

על מנת לבסס את התביעה יש צורך בהצגת ראיות רפואיות שתומכות בטענות על נזק נפשי, כגון חוות דעת רפואית של פסיכולוג או פסיכיאטר.

 

התיישנות

כמו בכל תביעה, יש מגבלת זמן להגשת התביעה. יש לבדוק את התקופה המותרת להגשת תביעות מסוג זה.

 

ייעוץ משפטי

מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני עבודה לקבלת ייעוץ מקצועי והכוונה בהליך התביעה. הבחירה בעורך דין מומחה היא קריטית במצב כזה. מדובר בתביעה לא פשוטה והיא דורשת עורך דין מומחה, מומלח ומבריק שמכיר את החוק היטב. בנוסף, חשוב לאין שיעור שעורך הדין יהיה אדם רגיש, אליו יכול הנפגע להפתח ולהרגיש שהוא יכול לסמוך עליו. לחצו כאן לפרטים נוספים >> כאן תוכלו למצוא עורכי דין מעולים, רגישים ומנוסים.  תביעה כזו יכולה להיעשות באמצעות בית הדין לעבודה, או כחלק מתביעה נזיקית בבית משפט אזרחי, תלוי בנסיבות.

 

נגרם לי נזק נפשי בעבודה מה אפשר לעשות – צעדים מרכזיים שיש לנקוט

פנייה לעזרה רפואית

פנה לרופא המשפחה או מומחה בתחום הנפש (פסיכולוג או פסיכיאטר) לקבלת הערכה רפואית. חשוב לתעד כל פנייה רפואית וטיפול שקיבלת. נהל את תיעוד הטיפול וחוות הדעת בקלסר מסודר. חוות דעת רפואית יכולה להיות חשובה בעתיד אם תחליט להגיש תביעה.

תיעוד האירועים

תעד את כל האירועים והמקרים שגרמו לנזק הנפשי, כולל תאריכים, פרטים של המעורבים ותיאור מדויק של מה שקרה. שמור על כל הוכחה כמו הודעות דוא"ל, הודעות טקסט, תכתובות או מסמכים רלוונטיים אחרים. אם אפשרי דבר על כך עם אנשים אחרים שהיו נוכחים באירוע.

שיחה עם המעסיק

במקרים מסוימים, ייתכן שכדאי לפנות למעסיק וליידע אותו על הבעיה. יתכן שניתן יהיה לפתור את הבעיה באופן פנימי. אם אתה חבר בוועד עובדים או ארגון עובדים, פנה אליהם לקבלת ייעוץ ותמיכה.

 

לסיכום

ניתן לתבוע מעסיק על נזק נפשי שנגרם במקום העבודה, ובמצבים רבים חשוב לעשות זאת. כספי הפיצויים יכולים לעזור לך בצורה משמעותית לטפל בעצמך ולהימנע מפגיעה כלכלית חריפה. חפש אחר עורך דין מצוין שיוכל ללוות אותך בתהליך.

נגרם לי נזק נפשי בעבודה מה אפשר לעשות – צעדים מרכזיים שיש לנקוט

אהבתם את הכתבה ?
שתפו בקליק
כתבות בנושא