חיפוש

הלוואה לעסקים – איך משיגים זכאות להלוואה זו?

אם אתה קורא את זה, יש מצב לא קטן שאתה בעל עסק.

ואם אתה בעל עסק, יש מצב לא קטן, שאתה כבר יודע, שזה עסק לא פשוט, לנהל עסק.

יש הרבה דברים לדאוג להם, כמו ניהול עובדים וסחורות, כמו שיווק ופרסום (30% מההוצאות ומהזמן שלך אמורים לצאת על שיווק) וכמובן- התנהלות כלכלית שוטפת, שמכילה מעקב הוצאות והכנסות, מעקב הכנסה בפועל מול הכנסה

צפויה ומיסים למיניהם.

חלק מהאחריות על ההתנהלות הכלכלית היא להודות כשסטית מהמסלול, ולעשות מה שצריך כדי לחזור אליו בחזרה.

בדיוק בשביל זה קיימים לא מעט גופים שמציעים הלוואות לעסקים.

אם כך, פשוט תיגש מחר לסניף הבנק הקרוב לביתך, תגיד איך קוראים לך וכמה כסף אתה צריך, ותוך שלושה ימי עסקים ההלוואה עוברת לעובר ושב שלך.
אז זהו ש…לא.
הלוואי שזה היה כל כך פשוט.

 

מאיפה הכסף?

לפני שנסביר מהם השלבים לקבלת הלוואה, קודם נדבר על מאיפה לקחת אותה.
אחרי שהגעתם להחלטה האמיצה לקחת הלוואה, כעת עליכם לבחור ממי לקחת אותה. אמנם זה שלב שלא מעטים מדלגים עליו, וניגשים ישירות לבנק, אבל אם תעצרו לרגע ותשקלו לקחת הלוואה חוץ בנקאית, דרך חברת אשראי לדוגמה, יכול להיות שתקבלו הלוואה בתנאים טובים יותר וביתר קלות מאשר בבנק.

בין אם תבחרו בבנק או בחברת אשראי תאלצו להציג את עצמכם ואת העסק שלכם לפני הגוף המלווה ולהוכיח את היכולת שלכם להחזיר את ההלוואה.

 

שלב ראשון- היכרות

בשלב זה הגוף המלווה מבקש לדעת מי אתם, מה הוא העבר הניהולי שלכם, ומהי הרמת האמינות שלכם.
הוא גם ירצה לדעת על הענף של העסק ורמת האמינות והביטחון שלו, ולבסוף תיחקרו על העסק עצמו, על התוכנית העסקית שלכם, כמה שנים העסק קיים, ונתונים פיננסיים כמו מחזורי ההכנסות שלו בשנים הקודמות וכו'.

 

שלב שני- ניהול הסיכון

על מנת להפחית את הסיכון, לפני מתן ההלוואה מברר הגוף הפיננסי את יכולת ההחזר של העסק לסכום המבוקש. שאלת מפתח בשלב הזה נוגעת ליכולת העסק להעמיד בטחונות ולגובה והרכב ההון העצמי. במסגרת זו, ייבחן היקף ותמהיל ההון הקיים של העסק אל מול הסכום המבוקש,
זאת במטרה לוודא כי העסק לא נשען על הלוואות ויש די הון עצמי, ושהתפלגות הנכסים מתאימה לפעילות העסק וליכולת ההחזר שלו.

סוג ושיעור הביטחונות שיידרש העסק להעמיד ייבחנו בהתאם לגודל ההלוואה, תקופת ההחזר ורמת הסיכון של העסק ושל הענף שבו הוא פועל.

לסיכום, או אם תרצו- לסיכון (אסור לוותר על בדיחה מוצלחת), כשאתם ניגשים לקבל הלוואה עליכם להבין שהגוף המלווה מבקש להקטין את הסיכון הכרוך בהענקתה. לכן, עליכם להוכיח לו בכל דרך שתוכלו כי ביכולתכם להחזיר לו את ההלוואה בשלמותה.

אי עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.

 

דולרים

אהבתם את הכתבה ?
שתפו בקליק
כתבות בנושא
ניקוי BDI
ניקוי BDI

BDI שלילי הוא מצב בהחלט לא נעים, המשפיע על